Gegidst bezoek tentoonstelling Simon Stevin, gevolgd door wandeling

Gegidst bezoek tentoonstelling Simon Stevin, gevolgd door wandeling

De in Brugge geboren wetenschapper Simon Stevin zorgde in de 16e en 17e eeuw voor revolutionaire vernieuwingen op het vlak van onder meer navigatie, fysica, architectuur, stedenbouw en wiskunde. Dit jaar is het exact 400 jaar geleden dat hij stierf.

Simon Stevin (1548-1620) verhuisde omstreeks 1577 naar het huidige Nederland en schopte het er tot raadsman van Prins Maurits. Met een frisse kijk verrijkte hij steeds nieuwe terreinen, zoals waterbouwkunde, navigatie, boekhouding, fysica, krijgswetenschap, architectuur, stedenbouw, politieke wetenschappen en wiskunde. Ideeën die hij altijd in het Nederlands formuleerde, als antwoord op concrete vraagstukken van legeraanvoerders, ingenieurs en bestuurders.

Deze tentoonstelling in het stadsarchief brengt voor het eerst alle werken en manuscripten van Simon Stevin samen. Daaronder tien werken uit de erfgoedcollectie van de Openbare Bibliotheek Brugge. Op basis van twee films kom je meer te weten over zijn levensloop en over hoe zijn inzichten en ontdekkingen nog steeds aanwezig zijn in het leven van alledag. De expo licht ook de realisatie van zijn standbeeld op het naar hem vernoemde Simon Stevinplein toe. In de hoofdbibliotheek wordt tijdens de duur van de tentoonstelling literatuur over Stevin in de kijker gezet.

De tentoonstelling is een organisatie van Stadsarchief Brugge, Openbare Bibliotheek Brugge, Musea Brugge, Toerisme Brugge en Universiteit Gent.

Met het Willemsfonds kan je de tentoonstelling in groep bezoeken met gids. Er zijn 2 gidsbeurten, 1 om 14:30 en 1 om 15:30 uur. De duurtijd per gidsbeurt is 1 uur.

Prijs: 8 euro

Inschrijven: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0477 59 17 94

Overzicht

Aanvang donderdag 17-09-2020 14:30
Prijs 8 euro
Organisator Willemsfonds Brugge
Inschrijven via katrien.dotselaere@telenet.be of 0477 59 17 94
Locatie Stadsarchief Brugge

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  0475 39 01 83 (zaalverhuur)
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen