Rouw- & verliescafé: ‘Wat corona aan rouw en verlies meebracht’

Rouw- & verliescafé: ‘Wat corona aan rouw en verlies meebracht’

Een rouw- en verliescafé voor alle Bruggelingen!

Het coronavirus, en alles wat dit met zich meebracht, heeft de laatste tijd een enorme impact gehad op ons allemaal. De maandenlange lockdown bracht veel verlies mee, in alle soorten en maten, niemand bleef er van gespaard. Ook nu de maatregelen zijn versoepeld is ons leven niet meer zoals het was, sommigen vrezen dat het ook nooit meer zó zal zijn.

In september organiseert Geborgen zorgen voor alle inwoners nu ook twee rouw- en verliescafés rond het thema ‘Het verlies dat corona meebracht’. Een rouw- en verliescafé biedt een nieuwe, ongedwongen manier om mensen samen te brengen en mekaar echt te ont-moeten. Er is tijd, aandacht en ruimte voor verlies in een sfeer van vertrouwen en gezelligheid. Vandaar de metafoor van een café: niets moet, er gewoon zijn, een kop koffie drinken en luisteren is ook oké. Voor elk café nodigen we iemand uit die het thema goed kent en daarover komt spreken. Daarnaast is er ruim de tijd voor vragen, uitwisselen van ervaringen, praten met en luisteren naar mekaar. Iedereen is van harte welkom!

PRAKTISCH
Onderwerp: ‘Het verlies dat corona meebracht’

Sprekers: Anne-Flor Vanmeenen (moreel consulent Huis van de Mens), Griet Gobyn (psycholoog en vormingsverantwoordelijke Heidehuis vzw) en Greet Demey (ondervoorzitter Missing You vzw) belichten de coronaperiode vanuit hun eigen werkveld en beantwoorden de vragen van de aanwezigen.

Wanneer? Je kan kiezen tussen maandag 21 september 2020 van 14 tot 16 uur of
donderdag 24 september van 19 tot 21 uur
Waar? De Brug – Hauwerstraat 3A te 8000 Brugge
Bijdrage? Gratis! Dit Rouw- en verliescafé wordt u aangeboden door het lokaal bestuur Brugge.
Inschrijven? De plaatsen zijn beperkt, schrijf je daarom zeker in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0474/97.94.39

Om de verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, stellen wij alles in het werk om te voldoen aan de algemene richtlijnen en veiligheidsprincipes. Deelnemen aan activiteiten kan corona-proof, op voorwaarde dat elke bezoeker de veiligheidsregels respecteert.

Overzicht

Aanvang maandag 21-09-2020 14:00
Prijs Gratis
Organisator ‘Geborgen Zorgen’ i.s.m. Rouw- & verliescafé Vlaanderen, huisvandeMens, Mintus, het Heidehuis, Missing You, Stad Brugge, OCMW Brugge
Inschrijven via lutvanschoors@gmail.com
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  0475 39 01 83 (zaalverhuur)
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen