Geannuleerd - DIGITALE UITREIKING 'Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'

Geannuleerd - DIGITALE UITREIKING 'Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'

Om het begrip Vrije Denken een nieuwe impuls te geven werd rond 2010 door enkele West-Vlaamse vrijzinnigen de Raymond Maeckelberghe Foundation VZW opgericht. Om de twee jaar worden twee prijzen uitgereikt: 'De Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'. Omwille van de bijzondere verdienste van Raymond Maeckelberghe als pionier bij het structureren van de vrijzinnigheid in Vlaanderen, lag het voor de hand om beide prijzen zijn naam te geven.

Ditmaal zijn de laureaten Prof. Caroline Pauwels en Prof. Paul De Knop voor de Prijs van het Vrije Denken en Mevr. Monique De Canck voor de prijs van de vrijzinnige actie.

Mevr. Monique De Canck was één van de eerste humanistische consulenten in onze provincie en heeft heel wat pionierswerk verricht op dit vlak. Daarom werd ze unaniem aangeduid als laureate voor de Prijs van de Vrijzinnige Actie. Hiermede wil de Maeckelberghe Foundation het belang van de vrijzinnige morele ondersteuning en de werking van de huizenvandeMens onder de schijnwerper brengen.

Dit jaar gebeurt deze prijsuitreiking digitaal. Desondanks is het de bedoeling van de Raymond Maeckelberghe Foundation om zoveel mogelijk mensen aan dit evenement te laten deelnemen.

In De Brug Centrum voor het Vrije Denken zullen de prijzen worden uitgereikt in beperkte kring, dit is op uitnodiging, maar elke geïnteresseerde kan aan dit evenement deelnemen via een online link.

Inschrijving Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Link ontvang je via mail

meer info via:

http://www.maeckelberghefoundation.be/

Bekijk de aankondiging

Overzicht

Aanvang zaterdag 24-10-2020 17:00
Prijs Gratis
Organisator Raymond Maeckelberghe Foundation VZW
Inschrijven via info@maeckelberghefoundation.be Link ontvang je via mail
Locatie Online

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  0475 39 01 83 (zaalverhuur)
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen