Lezingenreeks Bruggenbouwers: Alicja Gescinska

Lezingenreeks Bruggenbouwers: Alicja Gescinska

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster. Zij raakte bekend met het boek “De verovering van de vrijheid”.

Het thema van de lezing is ‘De ander kan gelijk hebben’: een uitspraak van de Duitse filosoof Hans-Georg Gadamer, en volgens Alicja Gescinska is het een ingesteldheid waaraan we in onze tijd -waarin het publiek debat al te vaak een stellingenoorlog is en gedomineerd wordt door het eigen gelijk- meer dan ooit nood hebben.

De lezingencyclus ‘Bruggenbouwers’ geeft een forum aan experten die een positief alternatief bieden voor polarisering, onverdraagzaamheid en verzuring. Als brugfiguren inspireren ze om verbindend te werken.
Prijs/lezing: € 5
Inschrijven is verplicht! Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met vermelding namen deelnemers.  Je inschrijving is geldig na betaling en bevestiging per mail op rekening van VZW Willemsfonds Brugge: BE69 4752 1366 8178.

Deze lezing wordt gevolgd door een 'End of summer BBQ' waarvoor apart dient ingeschreven te worden.

Deze lezing zou normaal plaatsvinden op 5 juli maar werd verplaatst omwille van corona.

De capaciteit (100) kan worden uitgebreid/of beperkt in functie van overheidsmaatregelen Covid 19.  Bij annulatie worden gelden teruggestort.

Overzicht

Aanvang zondag 23-08-2020 11:00
Max. deelnemers 100
Prijs €5,00
Organisator De Brug/Willemsfonds Brugge
Inschrijven via francis.moeykens@belnot.be
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  0475 39 01 83 (zaalverhuur)
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen