Ontbijt De Warmste Week met aandacht voor het thema ‘Kunnen zijn wie je bent, ook als je dood wil?’

Ontbijt De Warmste Week met aandacht voor het thema ‘Kunnen zijn wie je bent, ook als je dood wil?’

De West-Vlaamse huizenvandeMens zetten samen met initiator Els Heytens, postgraduaatstudente Praktisch Humanisme, 3 acties op om het taboe dat hangt rond jonge mensen die psychisch lijden en een doodswens hebben, te helpen doorbreken. Dit op zaterdag 18 december, tijdens de Warmste Week. Een ontbijt in Brugge, een aperitief in Roeselare en een avond vol getuigenissen in Kortrijk. Alle inkomsten gaan integraal naar De Warmste Week 2021.

In Brugge en Roeselare vertonen we tijdens het ontbijt en het aperitief de documentaire ’24 and ready to die’. In Kortrijk mag je een brede waaier aan getuigenissen verwachten, met o.m. de theaterlezing ‘Emily, such fun’.

Jonge mensen die psychisch lijden en een doodswens hebben botsen vaak op onbegrip. Kunnen wij ons openstellen voor hun lijden? Durven we mee kijken naar hun pijn? Kunnen wij er voor hen zijn? Kunnen we hen en hun naastbetrokkenen begrip tonen? En hen het alternatief van een waardig sterven geven? Met acties voor De Warmste Week halen we dit thema uit de taboesfeer en zoeken we om samen meer betrokken te zijn.

Op 18 december kan je komen genieten van een uitgebreid en heerlijk ontbijtbuffet aan 15 euro koffie/thee inbegrepen vanaf 9.00 uur.

Om 9.00 uur, 9.30 uur, 10.00 uur en 10.30 uur vertonen we de documentaire ’24 and ready to die’ (20 min): Deze documentaire vertelt het verhaal van Emily. Zij is een jonge Belgische vrouw met een lange psychische lijdensweg. Ze kiest om professionele hulp te zoeken om haar leven te kunnen beëindigen. Emily’s euthanasieverzoek krijgt een ja en we zien hoe ze met haar omgeving toeleeft naar het naderende einde. Het verhaal van Emily toont ons hoe schrijnend psychisch lijden kan zijn en hoe belangrijk het dan is om waardig te kunnen sterven.

Aperitief in Roeselare vanaf 11.00 uur: https://www.eventbrite.com/e/aperitief-met-aandacht-voor-kunnen-zijn-wie-je-bent-ook-als-je-dood-wil-tickets-213481146857

Avond vol getuigenissen in Kortrijk vanaf 17.00 uur: programma en tickets via https://www.eventbrite.com/e/kunnen-zijn-wie-je-bent-ook-als-je-dood-wil-tickets-209286731247

Overzicht

Aanvang zaterdag 18-12-2021 9:00
Prijs €15,00
Organisator huisvandeMens Brugge
Inschrijven via eventbrite
URL inschrijvingsformulier https://www.eventbrite.be/e/ontbijt-met-aandacht-voor-kunnen-zijn-wie-je-bent-ook-als-je-dood-wil-tickets-212515338097
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken

Contact

De Brug
Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Bestuursleden

voorzitter
Jo Debruyne
voorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

ondervoorzitter
Francis Moeykens
ondervoorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

penningmeester
Eli Noë
penningmeester.debrug@vrijzinnigbrugge.be

secretaris
Yara Debruyne
secretaris.debrug@vrijzinnigbrugge.be

kasverantwoordelijke
Carina Van Compernolle
kasverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

communicatieverantwoordelijken
Benjamien De Vos
Frederik Geers
communicatieverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

IT-verantwoordelijke
Marc Van Cauwenberghe
ITverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

preventieverantwoordelijke
Peter Focqaert
Preventieverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

verantwoordelijke Vonck
Alex de Pape
verantwoordelijkevonck.debrug@vrijzinnigbrugge.be

Alle bestuursleden bereiken:
bestuursleden.debrug@vrijzinnigbrugge.be

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen