Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge september 2019

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge september 2019

topvisu-brugge-150px.jpg

facebook.png

Cover_nieuwsbrief.jpg

Klik hier voor een overzicht met aanvullingen en wijzigingen activiteiten tov de gedrukte programmabrochure najaar 2019

 

Graag speciale aandacht voor deze

datumwijzing:

het Jazzconcert gaat niet door op zondag 20 oktober maar op zondag 17 november.

 

Geannuleerd
woensdag 4 september

Film Magnolia ingeleid door Frank Gevaert

5d3845d7a21188.58911832.jpeg

Omdat de werken aan het binnenplein nog lopende zijn hebben we tijdelijk geen toegang tot het tuinpaviljoen en kunnen we geen gebruik maken van de polyvalente zaal. Hierdoor moeten we noodgedwongen deze filmvoorstelling annuleren. Onze excuses.

donderdag 5 september Samen zingen met No Notes

5d385143726068.17778841.jpeg

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Zingen is ontladen en in groep is dat des te gezelliger. We brengen jong en oud samen rond een gevarieerd repertoire. Bij ons heeft iedereen talent. Welkom! 

woensdag 11 september Artist talk met Guy Slabbinck

5d38528be6ed87.16997549.jpeg

Guy Slabbinck exposeerde samen met Amir Yatziv in het Wroclaw Museum in Polen. De aanleiding was de kunstdocumentaire ‘Standby Painter’ die beide kunstenaars maakten over de diefstal in 2000 van het schilderij ‘La plage de Pourville’ van Claude Monet uit het National Museum in Poznan.

vrijdag 13 september
Gegidst bezoek  aan de ABC-Toren in Zeebrugge en busrondrit in de haven

undefined

We starten met een lunch in de Njord, bezoeken vervolgens het nieuwe cruisegebouw of de ABC-toren, een verwijzing naar ‘Artes-Brugge-Cruise’, gevolgd door  een gegidste rondrit met bus door de haven van Zeebrugge.

vrijdag 13 september
Concert Superior Dance band

undefined

De Superior Dance Band speelt New Orleans Jazz maar laten ook alle mogelijke daarmee verwante muziekvormen (blues, swing, gospel) ruimschoots aan bod komen.

Yogalessen op donderdagavond en op vrijdagochtend

undefined

In september, oktober en november kan je in De Brug terecht voor yogalessen met Melanie Surmont. De eerste les is op vrijdag 13 september.

zaterdag 14 september Uitstap Gent

undefined

Na een bezoek aan het SMAK zetten we een stapje naar het MSK aan de overkant.

zondag 15 september
Bruggenbouwers: Brigitte Herremans

undefined

Brigitte Herremans studeerde Oosterse Talen en Culturen en Internationale Politiek. Vanuit een rechtenbenadering doet ze beleidsbeïnvloeding en sensibilisering over het Israëlisch-Palestijns conflict.

maandag 16 september Lessenreeks duurzame ontwikkeling en klimaatverandering

undefined

1e les in een reeks van 10 rond 'Wat is duurzame ontwikkeling?' Er wordt ingegaan op historiek en begrippenkader.  Deze lessen zijn bijzonder relevant en tegelijk bewustmakend. 

woensdag 18 september
Samen zingen met No Notes

undefined

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Zingen is ontladen en in groep is dat des te gezelliger. We brengen jong en oud samen rond een gevarieerd repertoire. Bij ons heeft iedereen talent. Welkom!

donderdag 19 september Lezing ‘Tijdig nadenken en plannen omtrent waardige  levenseindezorg’

undefined

Op deze voordracht ontvang je correcte informatie over o.m. de voorafgaandelijke wilsverklaringenen en kan je met je vragen terecht.

vrijdag 20 september
Boardgames

undefined

Samen bordspellen ontdekken en spelen. We beschikken over diverse boardgames. Van de meest strategische doordenkers tot luchtige partygames.

vrijdag 20 september Kauwgomsessies: love like birds

undefined

De kauwgomsessies brengen informele keukenconcerten met liedjes waar je kan op 'nasjieken'. Voorzien van warme stem en gitaar brengt Elke De Mey pretentieloze, goudeerlijke liedjes over de liefde en het leven. 

zondag 22 september
Lazy Sunday met The Friends Connection

undefined

Het combo ‘The Friends Connection’ brengt feel good music. Een mengeling van pop songs, chansons, standards en jazzy uptempo nummers. Hun aanstekelijke vertolking zal je vast bekoren.

zondag 22 september Zondagslunch 'Take it easy'

undefined

Niet zelf thuis je potje koken na een deugddoend concertje. De 4e zondag van de maand blijf je gezellig tafelen met een eenvoudige lunch. Op het menu staat verse zalm op spinazie met Hollandaise en puree. 

zondag 22 september
Profundo Brugge

undefined

Voor de eerste keer vindt Profundo plaats in Brugge. We gaan op bezoek bij verschillende levensbeschouwingen en maken kennis met wat zij voor de stad betekenen, wat hun traditie en visie is.

donderdag 26 september Soup Stoires: M/V/X

undefined

We begroeten Tarr De Blaere, een creatieve, sympathieke dame die ooit als man door het leven ging, voor een open babbel. Wij zorgen voor een gemeenschappelijk kommetje soep, BYOB*!

donderdag 26 september
Toen en nu: gelijke rechten en zelfbeschikkingsrecht

undefined

Aan de hand van bijzondere tijdsdocumenten, fragmenten van Lichtpunt en sprekende objecten herbeleven we mijlpalen. Ga gerust mee in debat over onze maatschappelijke strijdpunten.

vrijdag 27 september Lezing 'Sociale media en het levensbelang van privacy'

undefined

Privacy is het meest bedreigde mensenrecht van deze tijd. En toch gooien wij onze meest intieme informatie te grabbel. Maar aan wie? En nog belangrijker: welke ingrijpende gevolgen heeft dit?

zaterdag 28 september
Gegidst bezoek aan de     tentoonstelling met werk van Guido Dobbelaere

undefined

Guido: "Mijn werk wil het dagboek zijn van de nomadische mens, die tussen chaos en inzicht, tussen licht en donker de grenzen aftast van zijn geestelijke ruimte."

zondag 29 september
Bezoek aan Cozmix Volkssterrenwacht Beisbroek

undefined

In de Cozmix-observatietoren bewonder je met behulp van een grote telescoop de zon, maan en planeten van dichtbij. In het planetarium worden ruim 7000 sterren op de binnenkant van de koepel geprojecteerd.

zondag 29 september
Lezing 'De Verlichting is van Iedereen' door Sonja Lavaert

undefined

Spinoza ligt aan de basis van het programma van de Verlichting en onze moderne ideeën over democratie.

zondag 29 september Kreeftival

undefined

Aansluitend op de voordracht van Sonja Lavaert kunnen de liefhebbers inschrijven voor het kreeftival waarbij een volwaardige hoofdschotel met kreeft Bellevue aangeboden wordt voor €20 pp.

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met  alcohol, drugs, pillen enz. ...

Elke donderdagavond om 19.30 uur in het huisvandeMens, Hauwerstraat 3c.
Informatie: www.sosnuchterheid.org

Foto's openingsweekend

De Brug & HuisvandeMens

undefined

Meldingen

Wees er vlug bij om in te schrijven voor de yogalessenreeks op donderdagavond of vrijdagochtend! Inschrijven kan nog tem 6 september. Voor een reeks kunnen maximaal 25 mensen inschrijven, via fc.debrug@hotmail.com.

Copyright © 2019 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wenst u deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?
Uitschrijven" contenteditable="false">Uitschrijven