Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge januari 2020

Nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge januari 2020

topvisu-brugge-150px.jpg

facebook.png

Een sprankelend 2020
aan iedereen!

 

ny.jpg

 

Een nieuw jaar, een nieuw programma!

In de mix van activiteiten kan ieder beslist zijn gading vinden. Je bent van harte welkom!

zondag 12 januari Nieuwjaarsreceptie Brugse
vrijzinnige gemeenschap - VOLZET

 

undefined

 

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken, het huisvandeMens en alle Brugse vrijzinnige verenigingen vieren Nieuwjaar. Voor het eerst in het nieuwe gebouw in de Hauwerstraat. Het limiet qua inschrijvingen werd bereikt. Inschrijven is niet meer mogelijk.

maandag 13 januari
Lessenreeks duurzame
ontwikkeling en
klimaatverandering Les 5: Klimaatverandering - internationale onderhandelingen

 

undefined

 

In les 5 buigen we ons over volgende vragen: Waar draait het allemaal om bij de internationale onderhandelingen rond klimaatverandering?Hoe gaat zoiets in zijn werk?

 

woensdag 15 januari Samen zingen met No Notes

 

undefined

 

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Zingen is ontladen en in groep is dat des te gezelliger. We brengen jong en oud samen rond een gevarieerd repertoire. Bij ons heeft iedereen talent. Welkom!

zondag 19 januari Lezing 'Zou ik nog geld doneren aan Artsen zonder grenzen? Verhalen uit de praktijk' door Sarah Callens

 

undefined

 

In 2017 vertrok Sarah voor het eerst met Artsen zonder Grenzen naar Bassikounou, een vluchtelingenkamp in Mauritanië vlakbij de grens met Mali. Vervolgens werkte ze in de armste wijken van Port-au-Prince, een afgelegen plek in het Noorden van Afghanistan en de vierde grootste stad van de Centraal Afrikaanse Republiek. 4 totaal verschillende projecten die haar een goed beeld gaven waar de donaties al dan niet terecht komen. Ze deelt haar ervaringen en geeft een zicht op het functioneren van AZG.

zondag 19 januari Jazz in stijl:
Enrico Le Noci Trio

 

undefined

 

Daniël Dehulster, ook bekend als ‘Jazzy Daniël’ is de curator van de reeks 'Jazz in stijl' in De Brug. In november genoten we reeds van een topconcert van The Sitting Horns. Kom en geniet van op 19 januari van de composities van het Enrico Le Noci Trio met gitaar (Enrico Le Noci), contrabas (Yussif Barakat) en drums (Kobe Gregoir).

donderdag 23 januari
Workshop Sixty and Still Sexy

 

undefined

 

55+ers: Verwen jezelf met een keuze uit verschillende schoonheidsprogramma’s: manicure/pedicure, gelaatsverzorging of haar/baardzorg. De studenten schoonheidszorg en haarzorg van het KTA heten je hartelijk welkom in hun professioneel salon en bezorgen je een zalige namiddag! Inschrijven vereist.

zondag 26 januari
Aperitiefconcert De Negen
Muzen - ‘Adam’s Eve’

 

5f29756ecb-unnamed_1.jpg

 

Al 40 jaar organiseren De Negen Muzen aperitiefconcerten te Brugge. Met zowel jong talent van eigen bodem als gevestigde waarden. The Adam’s bestaan uit Fre Madou op contrabas, Bram Weijters op piano en Jelle Van Giel op drums. Zangeres Eva Tulkens gaf de aanleiding voor hun groepsnaam. Ze delen met ons hun ‘all time favorites’ en hun liefde voor jazz en het lichtere genre.

dinsdag 28 januari Groeifeest voor dummies - infosessie vol inspiratie, tips & trips

 

undefined

 

Je kind zit in het eerste of zesde leerjaar en je wil deze overgang vieren met een speciaal moment? Of je wil aanvullend op het mooie groepsfeest via school, ook een kleine ceremonie in intieme kring?
Kortom: je steekt graag zelf iets in elkaar maar…hoe begin je daaraan?

donderdag 30 januari Soup stories: eerlijke visie op eerlijke chocolade

 

undefined

 

Elke laatste donderdag van de maand laten we ons graag verrassen door het verhaal van een bijzondere tafelgast. We ontvangen Conny Demonie, activist voor een duurzame chocolade-industrie. Breng je lunch mee, wij zorgen voor soep.

donderdag 30 januari
Filoavond met Brecht Decoenen: Antieke Wijsbegeerte van het Oude Griekenland

 

undefined

 

Wil je meer weten over filosofie? Ben je op zoek naar antwoorden op fundamentele        vragen? Drie avonden filosofie om antwoorden te vinden. Deze reeks is een inleiding in de filosofie, waarbij in vogelvlucht de geschiedenis van 2500 jaar filosofie behandeld wordt. Oude Griekse filosofen wierpen reeds 2500 jaar geleden vragen op die hedendaagse denkers nog steeds bezig houden.

Activiteiten februari

 

undefined

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met  alcohol, drugs, pillen enz. ...

Elke donderdagavond om 19.30 uur in het huisvandeMens, Hauwerstraat 3c.
Informatie: www.sosnuchterheid.org

Vrijwilligers gezocht!

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken is op zoek naar vrijwilligers voor de bediening van de bar in de foyer (Hauwerstraat 3A te Brugge). Heb je interesse en kan je je vrijmaken ‘s avonds of tijdens de dag, stuur dan een mail naar info@vrijzinnigbrugge.be of bel naar 0495 71 36 27. We komen dan zo snel mogelijk samen om te kijken hoe de bar werkt, wanneer er activiteiten zijn,...

 

Copyright © 2020 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wenst u deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?
Uitschrijven" contenteditable="false">Uitschrijven