Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge oktober

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge oktober

topvisu-brugge-150px.jpg

1 oktober 2020

‍Nieuwsberichten

Wijzigingen, annulaties en toevoegingen tov programma aangekondigd in de najaarsbrochure

image

WIJZIGINGEN/ANNULATIES update oktober

De namiddaglezingen georganiseerd door UPV kern BUC Brugge die gepland waren in het najaar zijn geannuleerd (dit oa op 1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober). / De lezingen 'Imagine no John Lennon door Robert Van Yper' op zondag 18 oktober en 'Nick Cave: The Secret Life Of A Love Song' door Kurt Overbergh op zondag 18 november georganiseerd door het Vermeylenfonds zijn uitgesteld naar voorjaar 2021. / De geplande zondagsactiviteit van het Humanistisch Verbond op 25 oktober 'Du pain, du vin, du boursin et de la musique' - zondag met muziek en kaasschotel': de invulling zal ofwel anders zijn ofwel gaat het niet door. / Existentiële crisisavonden (doelgroep 18-30 jaar) nieuwe data: 24/11/2020: identiteit en escapisme (wie ben ik?) 15/12/2020: job en studiekeuze (wat wil ik doen met mijn leven?) 9/2/2021: relaties (welke mensen wil ik in mijn leven?) 9/3/2021: zin van het bestaan (wat is het doel van het leven?) / De Wegwijs in levenseinde Informatiebeurs die aangekondigd was op donderdag 15 oktober in de Scharpoord in Knokke zal nu plaatsvinden op dinsdag 27 oktober in de polyvalente zaal van de Sint Niklaaskerk in Westkapelle.

TOEVOEGINGEN update oktober

Zondag 4 oktober: Bloemen noch kransen - Rondleiding op de begraafplaats van Brugge-centraal / Zondag 25 oktober: aperitiefconcert De Negen Muzen >; Er is een nieuwe reeks aperitiefconcerten van de 9 muzen vastgelegd in De Brug nl. op zondagen 25 oktober, 6 december, 24 januari, 28 februari...

Existentiële Crisisavonden (doelgroep 18-30 jaar)

image

Na het geslaagde kunstproject 'Leven in Quarantaine' voor en door jonge geesten hebben de jongerenconsulent West-Vlaanderen en het huisvandeMens Brugge een 2e project opgezet nl. een reeks van vier avonden waarop jonge mensen (18-30 jaar) ervaringen/ideeën/twijfels kunnen delen en elkaar helpen om met existentiële onzekerheden om te gaan.

Meer...


! Op de website en in de nieuwsbrief november vrijzinnig West-Vlaanderen zetten we het voorbije kunstproject/event 'Leven in Quarantaine' volop in de kijker. Gezien er slechts 30 personen het event konden bijwonen (door covid19) komt er een uitgebreid beeldverslag voor een ruimer publiek.

Digitale uitreiking 'Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'

image

Raymond Maeckelberghe Foundation VZW

Zaterdag 24 oktober 2020 van 17:00 - 18:30

Om het begrip Vrije Denken een nieuwe impuls te geven werd rond 2010 door enkele West-Vlaamse vrijzinnigen de Raymond Maeckelberghe Foundation VZW opgericht. Om de twee jaar worden twee prijzen uitgereikt: 'De Prijs voor het Vrije Denken' en 'De Prijs voor Vrijzinnige Actie'. Omwille van de bijzondere verdienste van Raymond Maeckelberghe als pionier bij het structureren van de vrijzinnigheid in Vlaanderen, lag het voor de hand om beide prijzen zijn naam te geven.

Dit jaar gebeurt deze prijsuitreiking digitaal. Elke geïnteresseerde kan aan dit evenement deelnemen via een online link. ...


Activiteiten

Lezing 'De Grote Verkilling' door Geert Van Istendael gevolgd door kreeftival


Aanvang zondag 11-10-2020 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Prijs Gratis
Organisator Willemsfonds Brugge
Inschrijven via katrien.dotselaere@telenet.be
Lees meer

De Couchebak: Zero Waste Rollercoaster


Aanvang zaterdag 17-10-2020 15:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Prijs Gratis
Organisator huisvandeMens Brugge
Inschrijven via 050 33 59 75 of brugge@demens.nu
Inschrijven
Lees meer

Existentiële Crisisavonden 18-30jaar

? In een kleine groep met gelijkgezinden bespreken we op vier informele avonden de diepere levensvragen en zoeken we naar betekenis in ons bestaan.

Aanvang dinsdag 09-03-2021 19:30
Locatie Online
Prijs Gratis
Lees meer

Hoe rouwen muzikanten en schrijvers?


Aanvang donderdag 22-10-2020 19:30
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Prijs €8,00
Organisator Vormingplus Brugge i.s.m. de Brug & huisvandeMens
Inschrijven via https://www.vormingplus-brugge.be/hoe-rouwen-schrijvers-en-muzikanten
Lees meer

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met alcohol, drugs, pillen enz. ... Elke donderdagavond om 19.30 uur in De Brug/huisvandeMens, hoofdgebouw gelijkvloers, Hauwerstraat 3c.
Informatie: www.sosnuchterheid.org

Copyright © 2020 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken
Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge 

KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Wenst u deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?

Uitschrijven