Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge april 2022

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge april 2022

topvisu-brugge-150px.jpg

1/4/2022


Update dd 1 april #westandwithukraine: dank voor jullie bijdragen en alle hulp nog steeds welkom!

image

Er werden al heel wat geld en middelen ingezameld maar aarzel niet om verder te blijven steunen en je solidariteit te betonen met het doneren! 


Lees meer

EERSTKOMENDE ACTIVITEITEN

Lezing door voormalig Staatssecretaris/Corona-commissaris Philippe De Backer rond het coronavirus - hoe kunnen we ons land beter wapenen tegen volgende crisissen?

Philippe De Backer leidde de digitale corona taskforce van de regering-Wilmès en kreeg de verantwoordelijkheid om voor voldoende tests en medisch materiaal te zorgen. Zes maanden lang voerde hij oorlog tegen het coronavirus. In zijn boek "En nu is het oorlog, lessen voor de volgende crisis", en ook in deze lezing, blikt hij open en eerlijk terug, maar ook vooruit: hoe kunnen we ons land beter wapenen tegen volgende crisissen? 


Aanvang zondag 03-04-2022 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator De Brug Centrum voor het Vrije Denken (werkgroep Mafi), Willemsfonds Brugge
Lees meer

Samen zingen met No Notes

Samen zingen met No Notes No Notes is een Brugs koor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Je kan op elke eerste woensdag en derde donderdag van de maand komen zingen in De Brug. De begintijd op woensdag is om 19u30 en op donderdag 19u.


Aanvang woensdag 06-04-2022 19:30
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator No Notes
Lees meer

Viering 150 jaar Willemsfonds Brugge - Provinciale dag

Willemsfonds Brugge viert in 2022 zijn 150 jarig bestaan. Julius Sabbe was de drijvende kracht achter de oprichting van een Willemsfondsafdeling in Brugge in 1872. Op 23 april wordt het jubileum gevierd met een academische zitting en receptie in het Stadhuis en een diner in Crowne Plaza.


Aanvang zaterdag 23-04-2022 14:00
Organisator Willemsfonds Brugge
Lees meer

Aperitiefconcert met 'The friends connection'

Roland Annys, Wilfried Deroo, Eric Janssens, Arlette Lambin en Marc Lamoot vormen een uniek ensemble. Dwarsfluit, basgitaar, gitaar, zang en drums verbinden zich in speciaal geschreven arrangementen. Naast enkele pareltjes uit het Franse chanson worden evergreens uit het wereldrepertoire vertolkt.


Aanvang zondag 24-04-2022 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator Humanistisch Verbond Brugge
Lees meer

Jazz in stijl: Richard Rousselet sextet

'Jazz in stijl' is een reeks van supertoffe jazzconcerten in De Brug georganiseerd door Daniël Dehulster. Het concert op 24/4 wordt gebracht door het Richard Rousselet sextet.  Ze brengen de geschiedenis van de jazz live van het begin tot hedendaags. Kom en geniet! 


Aanvang zondag 24-04-2022 17:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Inschrijven via vvk: betalen via overschrijving op BE76 0682 1783 0095 met vermelding 'Jazz 24/4 - ook aan de deur kan je nog binnen
Lees meer

Faalangst bij kinderen (thuis en in de klas) - tips & tricks om een kind te ondersteunen


Aanvang donderdag 09-06-2022 19:30
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator Huis van het Kind Brugge ism huisvandeMens
Lees meer

‍Noteer ook alvast in je agenda: Zondag 8 mei, 11u Lezing ‘Rechtvaardigheid: een ethische bekommernis bij artificiële intelligentie’ door Carmen Mazijn in De Brug! 

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met alcohol, drugs, pillen enz. ... Elke donderdagavond om 19.30 uur in het huisvandeMens, Hauwerstraat 3c.
Contact: 0477 37 38 65   Informatie: www.sosnuchterheid.org

Copyright © 2022 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wenst u deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?

Uitschrijven