Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge december 2022

Nieuwsbrief vrijzinnig Brugge december 2022

topvisu-brugge-150px.jpg

30/12/2022


PRISMA / Queer Arts Festival: geslaagd event in De Brug op vrijdag 11 november

image

Stad Brugge slaat jaarlijks de handen in elkaar met tal van lokale partners voor de organisatie van Prisma, 'Bruges Queer Arts Festival'. Een onderdeel van dit festival was het event onder de noemer '‘Queer...


Lees meer

VACATURES

Een job bij deMens.nu - vrijzinnig humanistisch West-Vlaanderen: iets voor jou? Er zijn op dit moment meerdere vacatures: 

 

Allround medewerker Vrijzinnig Huis Brugge (Halftijds)

 

Administratief medewerker huisvandeMens Brugge

 

Educatief medewerker vrijzinnige gemeenschap West-Vlaanderen 

ACTIVITEITEN IN DECEMBER

Tussen de lakens met...Chloé De Bie

Het vormingscentrum CGSO organiseert deze inspiratiesessie voor leerkrachten, studenten, begeleiders en iedereen met een gezonde interesse in seks. Spreker van de avond is Chloe De Bie, seksuoloog en relatietherapeut. Iedereen krijgt een Elexir d'Amour en een sexy muffin!
 

Aanvang donderdag 01-12-2022 19:30
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator CGSO
Lees meer

Yoga en gezonde brunch met Melanie Surmont (4)

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat Yoga jou kan brengen? Of al ervaring? Of gewoon zin in een gezonde ochtend yoga en een heerlijke brunch erbij? Warm welkom! 


Aanvang zondag 04-12-2022 10:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Inschrijven via €25 betalen vooraf via overschrijving op BE76 0682 1783 0095 (reknr De Brug) met vermelding ‘Yoga - datum’ (overschrijving = inschrijving)
Lees meer

Mantelzorgspel 'Stel je co-open'

Als mantelzorger zet je je onvoorwaardelijk in voor iemand uit je omgeving. Om jou beter bewust te maken van alle rollen die je als mantelzorger vervult en van het belang van zelfzorg, spelen we het spel ‘Stel je co-open’ van Coponcho. Dit spel is bedoeld om onder begeleiding spelenderwijs in gesprek te gaan met lotgenoten. 


Aanvang dinsdag 06-12-2022 14:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator Mintus, Coponcho, huisvandeMens en andere projectpartners
Inschrijven via 050 32 78 85 of lies.vernieuwe@mintus.be
Lees meer

Civil rights & All that jazz (4)

Chris Vervaet, de  wandelende muziekencyclopedie van Brugge, neemt ons aan de hand van luisterfragmenten en historische duiding mee op een muzikale reis die de link tussen muziek en politieke ontvoogding blootlegt.

 

 

Aanvang dinsdag 06-12-2022 19:30
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator De Brug samen met Avansa
Lees meer

Zondagsactiviteit: Iedere druppel telt - Marc Van Molle

In de voordracht worden de oorzaken en de impact van de klimaatverandering maar ook de mogelijke oplossingen voor de dreigende waterschaarste behandeld. Een wake-upcall voor iedereen die begaan is met milieu, klimaat(verandering) en de wereld die we achterlaten aan de volgende generaties.


Aanvang zondag 11-12-2022 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator Hv Brugge
Lees meer

Wereldlichtjesdag in Brugge

Op wereldlichtjesdag klokslag 19u steken mensen over de hele wereld kaarsen aan. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren. Heb je zelf een (klein)kind, broer of zus verloren? Of wil je rouwende families steunen? Steek dan ook een kaarsje aan en herdenk samen met ons ieder overleden kind.

Aanvang zondag 11-12-2022 18:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator huisvandeMens Brugge ism partners
Lees meer

Huisgenoten: Dans Je Zelf

Dans is een vorm van bewust worden van je zelf. Het brengt je in contact met je lichaam, verbindt je (terug) met gevoelens in de diepere lagen. Dans is het lied van het lichaam, of het woede, vreugde of verdriet is. Dans is ontdekking...!

 

 

Aanvang dinsdag 13-12-2022 14:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator huisvandeMens Brugge
Lees meer

Reisverslag fietstrekking The Great Divide

Afgelopen lente fietsten Maarten, Stijn & Tom een stuk van the Great Divide Mountainbike Route. Het onverharde pad in de Verenigde Staten dat de ruggengraat van de Rocky Mountains overspant en hen van New Mexico over Colorado & Wyoming naar Idaho bracht. Zij komen hun reisverslag doen en vertellen hoe zij zich hierop voorbereid hebben.


Aanvang donderdag 15-12-2022 20:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator De Brug
Lees meer

Winterzonnewende receptie VC De Molensteen & HV Ouders Oostkamp


Aanvang zaterdag 17-12-2022 11:00
Locatie De Valkaart Oostkamp
Organisator Vrijzinnige gemeenschap Oostkamp
Lees meer

Chillen met The Friends' Connection met special guest Marc Alleyn

Een ontspannend, sfeervol en gevarieerd programma met het combo The Friends' Connection kan een lach op ons gezicht toveren. Roland Annys, Wilfried Deroo, Eric Janssens, Arlette Lambin en Marc Lamoot vormen een uniek ensemble. Dwarsfluit, basgitaar, gitaar, zang en drums verbinden zich in speciaal geschreven arrangementen. Deze editie in De Brug is met special guest pianist Marc Alleyn, die al veel jaren deel uitmaakt van de Belgische jazzscene.


Aanvang zondag 18-12-2022 11:00
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken
Organisator De Brug en het Humanistisch Verbond Brugge
Lees meer

Ontvangstmoment Vredeslicht Brugge

Een klein vlammetje is genoeg om duizenden kaarsen aan te steken. Één sprankeltje hoop is genoeg om mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden. Brugge verwelkomt het Vredeslicht op maandag 19 december om 18 uur tijdens een sfeervolle ceremonie in de Magdalenakerk. Dit is een initiatief van YOT, huisvandeMens, Verenigde Protestantse Kerk Brugge, Sint-Donatianus Brugge en Stad Brugge. Met de steun van de moslimgemeenschap, de Orthodoxe Kerk, de Anglicaanse Kerk, Pinkstergemeente de Kruispoort, de hindoeïstische en de boeddhistische gemeenschappen.

Aanvang maandag 19-12-2022 18:00
Locatie Magdalenakerk
Lees meer

Samen zingen met No Notes

No Notes is een Brugs koor voor wie van zingen houdt maar dat liever in groep doet dan thuis onder de douche. Elke eerste woensdag en derde donderdag van de maand kan je komen zingen in De Brug om 19u30. Info via nonotesbrugge@gmail.com - 0498 48 27 16 -  www.facebook.com/NoNotesBrugge 

Gespreksgroep SOS Nuchterheid

Praten met lotgenoten als ondersteuning bij het overwinnen van problemen met alcohol, drugs, pillen enz. ... Elke donderdagavond om 19.30 uur in het huisvandeMens, Hauwerstraat 3c.
Contact: 0477 37 38 65   Informatie: www.sosnuchterheid.org

Copyright © 2022 Vrijzinnig Brugge. Alle rechten voorbehouden.

Wens je deze nieuwsbrief van vrijzinnig Brugge niet meer te ontvangen?

Uitschrijven

 

Intekenen op de nieuwsbrief Vrijzinnig Brugge en andere nieuwsbrieven vrijzinnige gemeenschap WVL