UITGESTELD ‘Imagine no John Lennon’ - Lezing door Robert Van Yper

UITGESTELD ‘Imagine no John Lennon’ - Lezing door Robert Van Yper
Deze activiteit is uitgesteld tot voorjaar 2021.
 
In 2002 publiceerde Robert Van Yper ‘Rock it’. Dit boek is niet minder dan een standaardwerk voor iedereen die de muziekgeschiedenis een warm hart toedraagt en een leidraad voor elke beginnende muzikant. Van Yper schrijft met kennis van zaken en deelt zijn tomeloze passie voor de evolutie van de popmuziek met de lezer en toehoorder, wat verslavend werkt.
In zijn nieuwe biografie over Lennon slaagt Robert Van Yper erin om een totaalbeeld van de artiest te brengen door alle facetten van zijn leven in kleurrijke passages toe te lichten.
Voor velen is John Lennon dé persoonlijkheid van The Swinging Sixties, zelfs dé persoonlijkheid van de 20ste eeuw. Met The Beatles zorgde hij voor het beste amusement aller tijden. Met zijn solocarrière zorgde hij voor de meest controversiële acties.
Wie is nu de echte Lennon: het vlotte tieneridool of de extreemlinkse barricadenbestormer? De ‘Working Class Hero’ of de Vredesapostel? Het harde Revolution of het dromerige Imagine?
En hoe zit het met Yoko Ono? Maakte zij de Beatles kapot, of was ze voor Lennon de redding?
Aan de hand van songteksten, muziekfragmenten en soms gedurfde analyses vertelt Van Yper het waarom en het hoe van de songs en de muziek.
Ook Lennons minder bekende kant komt aan bod: zijn films, zijn literaire creaties, alsook zijn doorgedreven maatschappelijk engagement vol confronterende en vaak shockerende acties en meningen.
Uit angst voor de invloed van Lennon mobiliseerde president Nixon de FBI en de CIA om hem het land uit te krijgen. Tevergeefs. Wie is die muzikant, dat hij zo gevreesd werd door het establishment?
Op de vele vragen die de figuur van John Lennon oproept, geeft Robert Van Yper een antwoord. Wie het nog altijd voelt kriebelen als hij/zij de naam The Beatles of John Lennon hoort, mag niet op deze lezing ontbreken.
Deelnameprijs: 8 euro
Maximaal 50 aanwezigen
Inschrijven verplicht via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overzicht

Aanvang zondag 18-10-2020 11:00
Prijs Gratis
Organisator Vermeylenfonds Brugge
Inschrijven via vfbrugge@gmail.com
Locatie De Brug Centrum voor het Vrije Denken

De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  0475 39 01 83 (zaalverhuur)
 info@vrijzinnigbrugge.be
KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen