nov 15
2022

Stad Brugge slaat jaarlijks de handen in elkaar met tal van lokale partners voor de organisatie van Prisma, 'Bruges Queer Arts Festival'. Een onderdeel van dit festival was het event onder de noemer '‘Queer pressure’: ervaar de kunst van het loslaten', dat plaatsvond op vrijdagnamiddag 11 november in De Brug, georganiseerd door Dwaalzin, het jongerenmerk van deMens.nu. en het huisvandeMens, die deel uitmaken van de partners van Prisma. Het initiatief werd erg gesmaakt door de bezoekers. 

nov 14
2022

Het Centrum voor Geboorteregeling en Seksuele Opvoeding (CGSO) bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd met een aantal activiteiten. Op vrijdag 18 november is een feestelijk moment gepland in het Brugse Stadhuis onder de slogan “IEDEREEN VRIJ(T)”

sept 27
2022

Op 8 november wordt de eerste 'Struikelsteen' in Brugge gelegd, ter herinnering aan Mathieu Hinoul, een jongeman die actief was in het verzet en kort na zijn achttiende verjaardag van ontbering stierf in een gevangenenkamp van de nazi's. De plaatsing is een initiatief van de werkgroep 'Struikelstenen Brugge', waarin een diverse groep mensen en organisaties zich samen inzetten om de herinnering aan de strijd tegen het fascisme levend te houden. De vrijzinnige gemeenschap werkt mee aan dit project. 

aug 07
2022

Wens je op de hoogte te blijven van de activiteiten van de Brugse vrijzinnige organisaties? Teken dan in op onze maandelijke digitale nieuwsbrief en/of halfjaarlijkse programmabrochure.

aug 04
2022

Critical Adoptees Front Europe (CAFE), een belangenvereniging van mensen die zijn geadopteerd, vertoont in De Brug op 17 september en 15 oktober reportages die inkijk bieden in (illegale) adoptiepraktijken van toen. Het gaat om een reportage uit 1981 van het Vrije Woord, die uitgezonden werd in Uitzending Door Derden over adoptie van kinderen uit Zuid-Korea en een vergeten aflevering van Panorama uit 1976 over adoptie van kinderen uit Azië.  

juli 11
2022

Voor de tweede maal organiseerde De Brug uit solidariteit een BBQ voor de Oekraïense vluchtelingen samen met hun gastgezinnen, tolken en hulpverstrekkers, dit op maandag 11 juli. Accordeonist René Forrez zorgde voor sfeer in de namiddag, daarna was er Oekraiense samenzang. De aanwezigen hebben opnieuw heel erg genoten van het samenzijn.

Contact

De Brug
Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  tijdelijk enkel via mail bereikbaar
 info@vrijzinnigbrugge.be

KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Bestuursleden

voorzitter
Jo Debruyne
voorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

ondervoorzitter
Francis Moeykens
ondervoorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

penningmeester
Julie Vanrapenbusch
penningmeester.debrug@vrijzinnigbrugge.be

secretaris
Yara Debruyne
secretaris.debrug@vrijzinnigbrugge.be

 

communicatieverantwoordelijken
Yara Debruyne
Frederik Geers
communicatieverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

verantwoordelijke Vonck
Alex de Pape
verantwoordelijkevonck.debrug@vrijzinnigbrugge.be

bestuursleden
Marianne Maes
Niki Vancoilie

Alle bestuursleden bereiken:
bestuursleden.debrug@vrijzinnigbrugge.be

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen