1943, Het verloren jaar van Jacky Barkan - documentaire en gesprek

1943, Het verloren jaar van Jacky Barkan - documentaire en gesprek
“1943, Het verloren jaar van Jacky Barkan” is een ontroerende documentaire over een Joodse man uit Tel Aviv die in België op zoek gaat naar zijn verleden.
Jacky Barkan werd geboren in Brussel. Zijn ouders werden in 1943 gedeporteerd naar Auschwitz en overleefden dit niet. Omdat hij als kind van vijf geen enkele herinnering heeft aan dat jaar 1943, spoken de vragen in zijn hoofd. Waarom en hoe ben ik aan de holocaust ontsnapt? Waar en wanneer heeft mijn moeder me achtergelaten? Kortom: wat is er met mij toch gebeurd in dat jaar 1943?
Jacky's zoektocht naar zijn verleden in België brengt hem naar het huis in Sint-Kruis van Jean en Josiane De Meulemeester waar hij 1 jaar ondergedoken zat. Stap voor stap stelt Jacky in de documentaire zijn levenspuzzel terug samen.
De documentaire wordt vertoond in de aanwezigheid van de regisseur de heer Georges Kamanayo, en in aanwezigheid van mevrouw Judy Barkan, weduwe van Jacky Barkan.
Na de vertoning van de documentaire volgt een interview met de regisseur en mevrouw Judy Barkan, die speciaal uit Israël is overgekomen om deze hervertoning bij te wonen en het belang van dit verhaal kracht bij te zetten.
Een organisatie van Avansa met werkgroep “Stölpersteine-Brugge”, Willemsfonds Brugge, Vermeylenfonds Brugge, Humanistisch Verbond Brugge en huisvandeMens Brugge.
Meer info over de familie De Meulemeester en hun verzetsactiviteiten en heldendaden vind je op https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Meulemeester_(familie).
Tickets: € 5 te reserveren via https://avansa-brugge.be/.../1943-het-verloren-jaar-van...
De plaatsen zijn beperkt (85), zodat tijdig reserveren de boodschap is. Enkel na betaling ben je zeker van je plaats. De inschrijvingen gebeuren via Avansa, inclusief betaling.
Locatie: Gemeenschapshuis Sint-Kruis – Moerkerkse Steenweg 190– 8310 Sint-Kruis
“1943, Het verloren jaar van Jacky Barkan”
Georges Kamanayo | BE | 2003 | Kleur | 46 min | Documentaire | Ned ondertiteld

Overzicht

Aanvang zondag 23-04-2023 11:00
Prijs €5,00
Organisator Avansa met werkgroep “Stölpersteine-Brugge”, Willemsfonds Brugge, Vermeylenfonds Brugge, Humanistisch Verbond Brugge en huisvandeMens Brugge
Inschrijven via https://avansa-brugge.be/activiteiten/1943-het-verloren-jaar-van-jacky-barkan
Locatie Gemeenschapshuis Sint-Kruis De Zorge

Contact

De Brug
Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
 info@vrijzinnigbrugge.be  (algemeen) 

maxim.boyen@demens.nu  (zaalbeheer)

  0476 61 58 61 (zaalbeheer)

KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen