apr 16
2020

Het vrijzinnig ontmoetingscentrum ‘De Brug, Centrum voor het Vrije Denken’ en het HuisvandeMens Brugge huizen sinds 21 juni 2019 samen op de verbouwde site van het voormalig politiegebouw op het Beursplein in Brugge, op het adres Hauwerstraat 3A & 3C in Brugge. Dit is op wandelafstand van het station van Brugge en vlakbij ’t Zand en de Brugse binnenstad.

Op deze unieke locatie stellen we twee ruime zalen en een foyer ter beschikking om activiteiten te organiseren.
Het huisvandeMens Brugge, gevestigd in het hoofdgebouw op het huisnummer 3C, beschikt op het gelijkvloers over een praktische en professionele ruimte, waar kan worden vergaderd en waar opleidingen of workshops kunnen worden georganiseerd. De Brug, Centrum voor het Vrije Denken, gevestigd in het tuinpaviljoen op het huisnummer 3A, beschikt over een polyvalente zaal en een foyer. Ideaal voor het organiseren van lezingen, vormingsmomenten en vrijzinnige plechtigheden (bij geboorte, huwelijk en afscheid).

De zalen kunnen gebruikt worden door lidverenigingen van deMens.nu en van De Brug, Centrum voor het Vrije Denken, door vrijzinnige of pluralistische socio-culturele verenigingen en door derden.
Er zijn heel wat troeven om mensen en verenigingen gastvrij te ontvangen voor vergaderingen, plechtigheden, studiedagen, recepties, feestelijkheden,...Zover de eigen programmatie het toelaat, worden de zalen verhuurd aan derden (privé-personen, (niet-vrijzinnige) verenigingen of ondernemingen).  

We bieden talrijke faciliteiten om jouw activiteit tot een succes te maken. Er zijn beamers en schermen, er is een geluidsinstallatie en er zijn micro’s. Er is zaalmeubilair.

Alle lokalen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er is aangepast sanitair.

Ook mensen en verenigingen uit de niet-vrijzinnige wereld zijn welkom.

Voor alle informatie over de beschikbaarheid van de zalen, praktische info en om een zaal te boeken kan je terecht op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Externen kunnen in regel enkel zalen boeken vanaf 4 maanden voor de gewenste datum van de activiteit (om voorrang te verlenen aan boekingen door interne organisaties) doch afhankelijk van de gewenste dag zijn uitzonderingen mogelijk. Locatie & parkeermogelijkheden:

Een zaal boeken in De Brug, Centrum voor het Vrije Denken

Contact

De Brug
Centrum voor het Vrije Denken

 Hauwerstraat 3a, 8000 Brugge
  tijdelijk enkel via mail bereikbaar
 info@vrijzinnigbrugge.be

KBO 0417758709
RPR Gent, afdeling Brugge

Bestuursleden

voorzitter
Jo Debruyne
voorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

ondervoorzitter
Francis Moeykens
ondervoorzitter.debrug@vrijzinnigbrugge.be

penningmeester
Julie Vanrapenbusch
penningmeester.debrug@vrijzinnigbrugge.be

secretaris
Yara Debruyne
secretaris.debrug@vrijzinnigbrugge.be

 

communicatieverantwoordelijken
Yara Debruyne
Frederik Geers
communicatieverantwoordelijke.debrug@vrijzinnigbrugge.be

verantwoordelijke Vonck
Alex de Pape
verantwoordelijkevonck.debrug@vrijzinnigbrugge.be

bestuursleden
Marianne Maes
Niki Vancoilie

Alle bestuursleden bereiken:
bestuursleden.debrug@vrijzinnigbrugge.be

Vrijzinnige organisaties in West-Vlaanderen